piotrek_os, nic się nie rozpędziłem. toocool, w zbiorniku Ci są potrzebna dwie pompki , a ty piszesz o nowym zbiorniku z czujnikiem tylko. :wink:
Dziwna praca silnika- co to może być ?
Zwiń
X
-
Dziwna praca silnika- co to może być ?
Witam, mojej oktavce 1,9 tdi AHF stukneło własnie 200 tyś (pewnie trzeba dodać ze 150 bo to jest import z 2004r) silnik smiga super, olej od wymiany do wymiany zero problemów (raz wymiana przeowdu gumowego od turbiny i tyle) ale pojawił się teog typu problem, że jak stanę np w korku, czy odpalę i postoi parę minut bez reakcji gazem z mojej strony to silnik zaczyna stukac - odgłos taki jak by nie wiem luz na korbowodzie i jak by nie paliła na jeden cylinder ale o dizwo obroty nie faluja nie spadają, po dodaniu leciutkim gazu problem mija. Myślę że jest coś nie tak z pompą lub wtryskiem na jednym z cylindrów. Co o tym myślicie??
-
-
wyciagnij wtryski i daj na stół do pompiarza moze juz koncówki ,,leją" jezeli wszystko ok z wtryskami to trzeba cisnienie na pompie sprawdzic . a'propos dlaczego w opisie masz silnik BXE a w poscie piszesz AHF ?Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
Komentarz